Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan pompoenbrood met havermout
Eet extra groente met dit heerlijke vegan pompoenbrood met havermout. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig.
Voorbereiding
9
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
4
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Amerikaans
Trefwoord
havermout,pompoen,pompoenpitten
Aantal
1
broodje
Benodigdheden
1 bakje
1 kleine broodvorm
1 vel bakpapier
Ingrediënten
Chiazaad-ei
2
eetlepels
chiazaad
7
eetlepels
water
Brood
olie
om in te vetten
120
gram
havermeel
2
eetlepels
pompoenpitten
1
eetlepel
lijnzaad
heel
1
theelepel
kaneel
1
snuf
zout
150
gram
pompoenpuree
Bereidingswijze
Chiazaad-ei
Meng 2 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water. Laat 15 minuten staan.
Brood
Verwarm de oven op
180
°C
. Vet de kleine broodvorm in met olie en leg een bakpapier in de breedte van de vorm.
Meng de havermeel, lijnzaad, kaneel en zout in de kom.
Voeg de pompoenpuree en chiazaad-eieren bij de droge ingrediënten, en mix tot een smeuïg beslag.
Schenk het beslag in de broodvorm en bak het pompoenbrood 40 minuten in het midden van de oven.
Laat zonder broodvorm afkoelen op een rooster.