Geniet van een heerlijke lentesoep. Deze vegan broccolisoep met pastinaak en bleekselderij zit vol met groente.
Bereidingstijd50 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
GangSoep
KeukenVegan
Trefwoordbleekselderij,broccoli,pastinaak
Aantal1soeppan
Benodigdheden
1 snijplak
1 snijmes
1 staafmixer
Ingrediƫnten
Soep
2stengels bleekselderij
2wortelsgroot
1broccoli
2pastinaken
olieom in te bakken
2tenenknoflook
1literkokend water
1groentebouillonblokje
1eetlepelgedroogde rozemarijnoptioneel
1snufzout en peper
1scheutcitroensap
Garnering (optioneel)
geraspte kokos
hazelnoten
chiazaad
Bereidingswijze
Snijd de broccoli, bleekselderij, wortels en pastinaken in stukken.
Schenk wat olie in een grote pan en zet de pan op middelhoog vuur.
Snijd de knoflook in kleine stukjes en fruit in de pan.
Voeg de groente toe en bak 10 minuten mee.
Schenk het water in de pan stop het groentebouillonblokje erbij.
Kook de groente zacht, maar stevig.
Zet het gas uit en pureer de groente tot een gebonden soep.
Is de soep te dik? Voeg beetje bij beetje kokend water toe. Is de soep te dun? Meng 1 eetlepel maizena met koud water en voeg het aan de soep toe. Laat meekoken.
Maak de soep op smaak met de rozemarijn, zout, peper en citroensap.
Verdeel de soep in kommen en garneer met geraspte kokos, hazelnoten en chiazaad.