Meng voor het chiazaad-ei 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water. Laat 15 minuten staan. Laat ook de rozijnen weken in heet water.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met kokosolie en leg er bakpapier in. Ik heb een ronde ovenschaal van aardewerk gebruikt.
Meng het havermeel, boekweitmeel, kokossnippers, kaneel en zout in een kom.
Rasp de grote wortel fijn en meng door de droge ingrediënten.
Prak de banaan samen met de dadels in een andere kom. Voeg de stevia en het chiazaad-ei toe en meng alles door elkaar. Als laatste voeg je de geweekte rozijnen toe.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng wederom door elkaar.
Schenk beetje bij beetje de plantaardige melk toe, totdat er een smeuïg beslag ontstaat die niet te nat is (ik heb het niet precies afgemeten). Het beslag blijft ietwat dikkig.
Schenk het beslag in de vorm en bak de gezonde carrot cake 30 á 40 minuten in het midden van de oven.
Icing
Mix de cashewnoten, olie, kaneel, citroensap en plantaardige yoghurt in een foodprocessor te mengen. Het moet een smeuïg en zacht geheel worden.
Laat de carrot cake op een rooster afkoelen.
Smeer de icing over de afgekoelde cake en garneer de cake met kaneelpoeder, rozijnen en kokossnippers.