Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Maak de hummus volgens het recept (zie de link 'Tip' hieronder). Of gebruik kant-en-klare hummus.
Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af of snijd 'gewone' courgettes door de helft.
Hol de courgettes uit door eerst voorzichtig in het lichte gedeelte van de courgette te snijden. Haal dan met een lepel het vruchtvlees uit de courgette. Let op dat je de bodem niet raakt!
Besprenkel de binnenkant met olie, en strooi er zout en peper over.
Leg de courgettes op de bakplaat en bak ze 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
Hak de (ongezouten) noten in stukjes.
Haal de courgettes uit de oven en vul ze met hummus. Strooi de noten over de hummus.
Bak de gevulde bolcourgettes 15 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
Serveer direct of laat afkoelen.
Notities
Het recept voor de zelfgemaakte hummus vind je op mijn blog.