Mango is een van mijn favoriete fruitsoorten voor de zomer. De heerlijke, zoete smaak en de zachte structuur zorgen ervoor dat ik een mango bijna in één keer opeet. Ik stond ook te trappelen toen ik de menukaart van een Indiaas restaurant bekeek en zag dat ze mangolassi hadden. Het smaakte heerlijk! Dat bracht me op het idee om thuis een vegan versie te maken. In dit artikel vind je een heerlijk recept voor een verfrissende vegan mango lassi met een kruidig vleugje van kardemom.
Vegan mango lassi met kardemom
Benodigdheden
- 1 snijmesje
- 1 blender
- 1 hoog glas
Ingrediënten
- ½ mango geschild
- 200 milliliter plantaardige melk
- 3 kardemompeulen
- 4 druppels stevia of 4 gram suiker
- 1 handje ijsblokjes optioneel
Bereidingswijze
- Snijd de mango in stukjes.
- Stop de mangostukjes, plantaardige melk, kardemompeulen, steviadruppels of kokosbloesemsuiker en eventueel de ijsblokjes in de blender.
- Mix alle ingrediënten tot een smeuïg geheel.
- Schenk de vegan mango lassi in een glas. Serveer eventueel met een stalen rietje.
Tip: Gooi de mangopit niet weg, maar kweek een mangoplant.
Veelgestelde vragen over vegan mango lassi
Lassi is een traditioneel Indiaas drankje op basis van yoghurt en water. Lassi wordt al jaren gedronken in de regio Punjab.
Mango lassi maak je door mango, water, yoghurt of melk, kruiden en suiker met elkaar te mengen in een mixer. Eventueel kun je ook ijsblokjes toevoegen.
Nee, vaak is mango lassi gemaakt met yoghurt. Yoghurt is gemaakt van koemelk en dus niet vegan. Kijk dus altijd bij de ingrediënten of mango lassi vegan is of maak je eigen drankje.
Ja, je kunt mango vervangen door een andere fruitsoort. Bijvoorbeeld aardbeien, banaan of blauwe bessen. Voeg geen kardemom toe, omdat de smaak niet bij ander fruit kan passen.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie