Recept: gezonde vegan carrot cake met icing van cashewnoten

gezonde vegan carrot cake icing cashewnoten

Een tijdje geleden was een collega jarig en trakteerde verschillende taarten. Waaronder 2 vegan taarten. Ik nam een stuk vegan carrot cake (worteltaart), en geloof me, dat was de allerlekkerste carrot cake die ik ook heb geproefd. De taart bracht me op het idee om thuis zelf gezonde carrot cake te maken. Hoewel ik andere ingrediënten heb gebruikt, ben ik tevreden over het resultaat. Het is een heerlijke gezonde, vegan carrot cake met icing geworden. Zelf maken? Ik heb het recept voor je uitgeschreven in dit artikel.

Gezonde vegan carrot cake met icing van cashewnoten

Fan van carrot cake? Bak dan deze gezonde vegan carrot cake. Gemaakt met een heerlijke icing van cashewnoten en goede ingrediënten.
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd40 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
GangFeest,Snack
KeukenAmerikaans,Vegan
Trefwoordbanaan,cashewnoten,hartige taart,stevia,wortel
Aantal1 taart

Benodigdheden

  • 1 hittebestendig kommetje
  • 1 springvorm diameter 24 cm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 rasp
  • 2 mengkommen
  • 1 foodprocessor

Ingrediënten

Chiazaad-ei

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepels water

Taart

  • 1 handje rozijnen
  • olie om in te vetten
  • 1 ½ cup havermeel
  • ¾ cup boekweitmeel
  • 1 handje kokossnippers of geraspte kokos
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • 1 grote wortel
  • ½ banaan
  • 4 dadels zonder pit
  • 9 druppels stevia
  • scheut plantaardige melk

Icing

  • 50 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel olie margarine of kokosolie
  • 1 snuf kaneel
  • 1 scheut citroensap
  • 25 gram plantaardige yoghurt

Garnering (optioneel)

  • kaneel
  • rozijnen
  • kokossnippers of geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Meng voor het chiazaad-ei 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water. Laat 15 minuten staan. Laat ook de rozijnen weken in heet water.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met kokosolie en leg er bakpapier in. Ik heb een ronde ovenschaal van aardewerk gebruikt.
  • Meng het havermeel, boekweitmeel, kokossnippers, kaneel en zout in een kom.
  • Rasp de grote wortel fijn en meng door de droge ingrediënten.
  • Prak de banaan samen met de dadels in een andere kom. Voeg de stevia en het chiazaad-ei toe en meng alles door elkaar. Als laatste voeg je de geweekte rozijnen toe.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng wederom door elkaar.
  • Schenk beetje bij beetje de plantaardige melk toe, totdat er een smeuïg beslag ontstaat die niet te nat is (ik heb het niet precies afgemeten). Het beslag blijft ietwat dikkig.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak de gezonde carrot cake 30 á 40 minuten in het midden van de oven.

Icing

  • Mix de cashewnoten, olie, kaneel, citroensap en plantaardige yoghurt in een foodprocessor te mengen. Het moet een smeuïg en zacht geheel worden.
  • Laat de carrot cake op een rooster afkoelen.
  • Smeer de icing over de afgekoelde cake en garneer de cake met kaneelpoeder, rozijnen en kokossnippers.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan taart gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Veelgestelde vragen over vegan carrot cake

Kan ik de stevia vervangen met suiker?

Ja, je kunt de stevia vervangen met suiker. 1 steviadruppel staat ongeveer gelijk aan 1 gram suiker.

Kan ik havermeel en boekweitmeel vervangen?

Nee, ik raad niet aan om de havermeel en de boekweitmeel te vervangen. De carrot cake krijgt hierdoor een andere smaak en structuur, en kan daardoor mislukken.

Hoelang kan ik de vegan carrot cake bewaren?

Je kunt de vegan carrot cake 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren, aldus Heel Holland Bakt. Bewaar de carrot cake in een afgesloten trommel of onder een taartstolp.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!