Ik vind pompoen heerlijk. Zo maak ik in de herfst graag pompoensoep. Maar wist je dat deze groentesoort ook heel lekker is in brood? Ja, brood. Pompoenbrood is een fantastische manier om extra groente binnen te krijgen. En het is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik deel graag mijn favoriete vegan recept met je in dit artikel dat ik keer op keer maak. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig.
Vegan pompoenbrood met havermout
Benodigdheden
- 1 bakje
- 1 kleine broodvorm
- 1 vel bakpapier
Ingrediënten
Chiazaad-ei
- 2 eetlepels chiazaad
- 7 eetlepels water
Brood
- olie om in te vetten
- 120 gram havermeel
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 1 eetlepel lijnzaad heel
- 1 theelepel kaneel
- 1 snuf zout
- 150 gram pompoenpuree
Bereidingswijze
Chiazaad-ei
- Meng 2 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water. Laat 15 minuten staan.
Brood
- Verwarm de oven op 180 °C. Vet de kleine broodvorm in met olie en leg een bakpapier in de breedte van de vorm.
- Meng de havermeel, lijnzaad, kaneel en zout in de kom.
- Voeg de pompoenpuree en chiazaad-eieren bij de droge ingrediënten, en mix tot een smeuïg beslag.
- Schenk het beslag in de broodvorm en bak het pompoenbrood 40 minuten in het midden van de oven.
- Laat zonder broodvorm afkoelen op een rooster.
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan brood gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Pompoenpuree maak je door de pompoen te schillen, het vruchtvlees te verwijderen en blokjes pompoen in een klein laagje water te laten koken. Vervolgens pureer je de pompoen tot puree. Zorg ervoor dat de puree niet te waterig wordt.
Nee, voor dit recept kun je havermeel niet vervangen. Wanneer je een ander meelsoort gebruikt, verandert het brood en kan ik niet garanderen dat het recept hetzelfde uitpakt.
Je kunt pompoenbrood maximaal 1 week bewaren. Bewaar het brood op een koele plek, in een afgesloten trommel.
Je kunt op pompoenbrood (vegan) kaas, pindakaas, (vegan) boter of jam eten.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie