Recept: vegan pompoenbrood met havermout

pompoenbrood met havermout

Ik vind pompoen heerlijk. Zo maak ik in de herfst graag pompoensoep. Maar wist je dat deze groentesoort ook heel lekker is in brood? Ja, brood. Pompoenbrood is een fantastische manier om extra groente binnen te krijgen. En het is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik deel graag mijn favoriete vegan recept met je in dit artikel dat ik keer op keer maak. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig.

Vegan pompoenbrood met havermout

Eet extra groente met dit heerlijke vegan pompoenbrood met havermout. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig.
Voorbereiding9 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd40 minuten
Totale tijd1 uur 4 minuten
GangLunch
KeukenAmerikaans
Trefwoordhavermout,pompoen,pompoenpitten
Aantal1 broodje

Benodigdheden

  • 1 bakje
  • 1 kleine broodvorm
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten

Chiazaad-ei

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 7 eetlepels water

Brood

  • olie om in te vetten
  • 120 gram havermeel
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel lijnzaad heel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • 150 gram pompoenpuree

Bereidingswijze

Chiazaad-ei

  • Meng 2 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water. Laat 15 minuten staan.

Brood

  • Verwarm de oven op 180 °C. Vet de kleine broodvorm in met olie en leg een bakpapier in de breedte van de vorm.
  • Meng de havermeel, lijnzaad, kaneel en zout in de kom.
  • Voeg de pompoenpuree en chiazaad-eieren bij de droge ingrediënten, en mix tot een smeuïg beslag.
  • Schenk het beslag in de broodvorm en bak het pompoenbrood 40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat zonder broodvorm afkoelen op een rooster.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan brood gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Hoe maak je pompoenpuree?

Pompoenpuree maak je door de pompoen te schillen, het vruchtvlees te verwijderen en blokjes pompoen in een klein laagje water te laten koken. Vervolgens pureer je de pompoen tot puree. Zorg ervoor dat de puree niet te waterig wordt.

Kun je havermeel vervangen?

Nee, voor dit recept kun je havermeel niet vervangen. Wanneer je een ander meelsoort gebruikt, verandert het brood en kan ik niet garanderen dat het recept hetzelfde uitpakt.

Hoelang kun je pompoenbrood bewaren?

Je kunt pompoenbrood maximaal 1 week bewaren. Bewaar het brood op een koele plek, in een afgesloten trommel.

Wat kun je op pompoenbrood eten?

Je kunt op pompoenbrood (vegan) kaas, pindakaas, (vegan) boter of jam eten.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!