Een plantendagboek bijhouden, heb jij daar als eens over nagedacht? Nee? Hoog tijd om daarmee te starten, zodat je jouw plantenkennis naar een hoger niveau tilt. En laat Mijn Plant Journal van Margo Tongi nou het ideale plantendagboek zijn. Ik vertel je er graag meer over.
Waarom een plantendagboek beginnen?
Ik kan elke startende en gevorderde plantenliefhebber aanraden om een plantendagboek bij te houden. Waarom? Ten eerste leer je zo planten beter kennen. Bijvoorbeeld hoe je ze verzorgt en hoeveel water ze nodig hebben. Daarnaast kun je handige notities bijhouden. Zoals leuke adresjes, foto’s of tekeningen van je planten, en die ene kekke gieter die je voor jouw verjaardag kunt vragen.
Zen van planten
Ik wil er nog een 3e argument aan toevoegen: met een plantendagboek ben je even offline. Ik werk bijvoorbeeld 32 uur per week achter een computer en ben daarnaast ook nog bezig met mijn website. Ik heb daardoor weinig tijd om dingen te doen die ik vroeger leuk vond: creatief bezig zijn zonder computer. Mijn Plant Journal zorgt ervoor dat ik lekker creatief kan zijn en met de natuur bezig ben om weer helemaal zen te worden.
Mijn Plant Journal: een handig plantendagboek
Ik was erg benieuwd naar Mijn Plant Journal van Margo Togni. Ik vond haar 1e boek ook heel leuk. Sowieso vind ik het fantastisch om door mooi vormgegeven plantenboeken te bladeren. Het maakt me enthousiast om lekker in de tuin te werken en mijn kamerplanten extra liefde te geven. Graag vertel ik je hieronder meer over Mijn Plant Journal!
Bullet journal voor planten
Mijn Plant Journal kun je vergelijken met een bullet journal. Er zijn veel lege bladzijdes waarop je jouw creativiteit kwijt kunt. Elke bladzijde heeft van die handige bullet journal-puntjes, waardoor je eenvoudig kunt schrijven en tekenen. Nog een voordeel: het papier is lekker dik, zodat je jouw creaties niet een bladzijde verder ziet.
Handige lijstjes over planten
Even terug naar de 1e deel van de journal. Op deze bladzijdes vind je superhandige lijstjes over alles wat met planten te maken heeft. Zoals:
- een checklist met spullen die je in huis moet hebben;
- een lijst voor jouw groene doelen;
- welke kamerplanten makkelijk of moeilijk te verzorgen zijn;
- een plantentracker waarin je zet wanneer welke plant water nodig heeft;
- een timelapse waarin je de groei van jouw planten kunt tekenen;
- hoe je planten stekt;
- leuke adresjes van planten- en bloemenwinkels;
- een kalender met wanneer je welke bloemen het best kunt kopen;
- handige plantenboeken en -apps;
- een kalender met wanneer je welke kruiden kunt zaaien.
Wat een handige informatie! Ik vind het erg fijn dat Margo deze informatie in haar journal heeft meegenomen. Ik leer hierdoor ook nieuwe dingen. Bijvoorbeeld over leuke planten- en bloemenwinkels. Meestal ga ik naar de Intratuin, maar een schattig plantenwinkeltje bezoeken is eigenlijk veel leuker
Conclusie
Mijn Plant Journal is een handig en leuk plantendagboek waarin jij plantentips, -ideeën en -adresjes bijhoudt. Je kunt de journal helemaal naar eigen wens ontwerpen, zodat het jouw persoonlijke dagboek wordt. Ik vind de journal ook ideaal om cadeau te geven aan iemand die net bezig is met groene vingers te krijgen. Een aanrader? Zeker weten!
Mijn Plant Journal kopen
Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag met je persoonlijke plantendagboek? Mijn Plant Journal koop je voor € 10,- op onder andere Bol.com.
Wie is Margo Togni?
Margo Togni is vormgever en dol op reizen, fotografie, groen en bloemen. In haar eigen ontwerpstudio creëert ze haar boeken en realiseert ze haar groene ideeën. Daarnaast reist ze graag naar bijzondere plaatsen in de wereld.
Houd jij al notities bij van jouw planten?
* Dit artikel bevat affiliate links.
Geef een reactie