Als het in de lente weer warmer wordt, vind ik het heerlijk om veel groente en fruit te eten. Niet alleen vers uit het vuistje, maar ook in diverse gerechten. Zoals in een soepje. Deze heerlijke vegan broccolisoep met pastinaak en bleekselderij maak ik graag op warmere dagen. Daarbij serveer ik een lekker vers afgebakken volkorenbrood met verschillende smeersels als hummus en baba ganoush. Uiteraard heb ik het recept voor je uitgeschreven in dit artikel, zodat je de soep zelf kunt maken.
Vegan broccolisoep met pastinaak en bleekselderij
Benodigdheden
- 1 snijplak
- 1 snijmes
- 1 staafmixer
Ingrediënten
Soep
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels groot
- 1 broccoli
- 2 pastinaken
- olie om in te bakken
- 2 tenen knoflook
- 1 liter kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn optioneel
- 1 snuf zout en peper
- 1 scheut citroensap
Garnering (optioneel)
- geraspte kokos
- hazelnoten
- chiazaad
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli, bleekselderij, wortels en pastinaken in stukken.
- Schenk wat olie in een grote pan en zet de pan op middelhoog vuur.
- Snijd de knoflook in kleine stukjes en fruit in de pan.
- Voeg de groente toe en bak 10 minuten mee.
- Schenk het water in de pan stop het groentebouillonblokje erbij.
- Kook de groente zacht, maar stevig.
- Zet het gas uit en pureer de groente tot een gebonden soep.
- Is de soep te dik? Voeg beetje bij beetje kokend water toe. Is de soep te dun? Meng 1 eetlepel maizena met koud water en voeg het aan de soep toe. Laat meekoken.
- Maak de soep op smaak met de rozemarijn, zout, peper en citroensap.
- Verdeel de soep in kommen en garneer met geraspte kokos, hazelnoten en chiazaad.
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan soep gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Veelgestelde vragen over vegan broccolisoep
Ja, je kunt andere groente gebruiken. Bijvoorbeeld bloemkool, courgette en spinazie. Houd er rekening mee dat de smaak en de structuur van de soep verandert.
Je kunt vegan broccolisoep maximaal 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren, aldus het Voedingscentrum.
Ja, je kunt broccolisoep invriezen. Volgens het Voedingscentrum kan dit maximaal 3 maanden.
Ja, broccoli is gezond. Deze groentesoort bevat volgens Milieu & Natuur vitamines, mineralen en antioxidanten. Bijvoorbeeld vitamine C en K, foliumzuur en ijzer.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie