Ik stond van de week voor het chocoladeschap in de supermarkt. Ik was namelijk op zoek naar een lekkere chocoladereep voor een vriendin. Daar stuitte ik op een reep die prachtig was afgewerkt met allerlei noten, stukjes koek en glitters. Eenmaal de reep in het winkelmandje, bedacht ik me dat ik thuis ook zo’n mooie reep kon maken. En zo geschiedde. Ik maakte deze heerlijke vegan pure chocoladebrokken met een rijkgevulde topping van allerlei lekkers. Benieuwd? Je vindt het recept in dit artikel.
Vegan pure chocoladebrokken maken
Benodigdheden
- 1 vel bakpapier
- 1 plat bord
- 1 hittebestendig bakje
- 1 steelpan
- 1 hittebestendige lepel
Ingrediënten
- 125 gram pure chocolade
- 1 hand pecannoten
- 1 eetlepel chiazaad
- 2 eetlepels gepofte rijst
- 1 hand rozijnen
- 2 koekjes naar keuze
- 1 snuf kaneel
- 1 snuf zout
Bereidingswijze
- Knip het bakpapier in de vorm van het bord en leg het papier op het bord.
- Smelt de chocolade au-bain-marie door een pannetje met water te vullen, op laag vuur te zetten en daarboven een vuurvast bakje met chocolade te plaatsen.
- Hak de pecannoten en koekjes in stukken.
- Verdeel de pecannoten, chiazaad, gepofte rijst, rozijnen, koekjes kaneel en zout over het bakpapier.
- Schenk de gesmolten chocolade voorzichtig over de ingrediënten, zodat de chocolade alle ingrediënten bedekt.
- Zet het bord minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
- Breek de chocolade in stukken, zodat er chocoladebrokken met ontstaan. Bewaar in een afgesloten trommel.
Notities
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan tussendoortjes gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Veelgestelde vragen over vegan chocoladebrokken
Je maakt chocoladebrokken door eerst de chocolade au-bain-marie te smelten. Vervolgens leg je de ingrediënten naar keuze op een vel bakpapier en schenkt het geheel eroverheen. Dan laat je de chocolade afkoelen en breekt ‘m in stukken.
Je kunt de chocolade gebruiken die jij lekker vindt. Wit, melk of puur, het maakt niet uit. Let bij het kopen van de chocolade erop of het product vegan is.
Je kunt allerlei ingrediënten gebruiken voor chocoladebrokken. Bijvoorbeeld rozijnen, noten, kokos, koekjes of gepofte rijst.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie