9 van de 10 keer eet ik pindakaas op mijn brood. Gewoon die 100% pindakaas van het huismerk. Soms wil ik echter eens wat anders proberen. Er bestaan namelijk meer notenpasta’s dan alleen pindakaas. Dus ik dook de keuken in met een pak cashewnoten en geraspte kokos, en maakte ik mijn eigen cashewpasta. Wil je ook aan de slag? In dit artikel vind je het recept om zelf cashewpasta te maken.
Wat is cashewpasta?
Cashewpasta is een smeerbaar beleg gemaakt van gemalen cashewnoten. Je gebruikt als een gezond en voedzaam alternatief voor traditionele spreads zoals pindakaas. Cashewpasta heeft een romige textuur en een nootachtige smaak. Je kunt het gebruiken voor brood, crackers of als ingrediënt in recepten voor sauzen, dressings of desserts. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eiwitrijke en vezelrijke toevoeging voor hun voedingspatroon.
Is cashewpasta gezond?
Ja, cashewpasta kun je als gezond beschouwen. Cashewnoten zijn op zichzelf voedzaam; ze bevatten gezonde onverzadigde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen als magnesium, fosfor en zink. De pasta behoudt deze voedingsstoffen, wat het tot een goede bron van energie maakt.
Het is echter belangrijk om te weten dat cashewpasta veel calorieën bevat. Immers blijven het noten. Dus eet lekker je broodje met cashewpasta en geniet met mate. Maar dat moet je met alles doen.
Gezonde cashewpasta maken
Cashewnotenpasta zelf maken, is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is een zak met cashewnoten kopen en deze in een krachtige foodprocessor of blender mixen.
Na verloop van tijd ontstaat er een heerlijke, gezonde cashewpasta. Tijdens het maken van dit recept heb ik ook wat geraspte kokos toegevoegd voor een unieke smaak. Uiteraard kun je de kokos achterwege laten als je geen liefhebber van kokos bent.
Hoe maak je cashewpasta?
Zelf cashewpasta maken met kokos
Benodigdheden
- 1 koekenpan
- 1 foodprocessor of blender
- 1 potje of bakje
Ingrediënten
- 175 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 snuf zout
- 2 eetlepels suiker (optioneel)
Bereidingswijze
- Rooster de cashewnoten 5 à 10 minuten in de koekenpan. Blijf erbij, want de noten verbranden snel. Laat de noten afkoelen op een bord.
- Maal de cashewnoten in de foodprocessor of blender. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Eerst wordt het meel, dan een bal en vervolgens een pasta.
- Voeg de geraspte kokos, zout en eventueel de suiker toe, en maal het geheel tot een gladde pasta.
- Bewaar in een schone pot of schoon bakje in de koelkast.
Meer vegan belegrecepten
Deze gezonde, suikervrije cashewpasta smaakt heerlijk op een broodje of cracker. Ben je op zoek naar met vegan belegrecepten om eens iets anders te eten dan pindakaas? Probeer dan eens een van deze recepten:
Ik ben benieuwd wat je van deze cashewpasta met kokos vindt. Laat je een reactie en beoordeling achter?
Geef een reactie