Thuis word ik de pannenkoekenkoningin genoemd. Vraag me niet waarom, maar ik vermoed omdat ik het leuk vind om verschillende soorten pannenkoeken te maken. Bijvoorbeeld pannenkoeken met spinazie, pannenkoeken met kikkererwtenmeel en met bananenmeel. Je leest het goed, bananenmeel. Het is een glutenvrije meelsoort met een nootachtige smaak. Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord, dus het was een mooie kans om de keuken in te duiken. Het resultaat? Heerlijke pannenkoeken van bananenmeel. Op deze pagina vind je het recept, zodat je zelf ook bananenmeelpannenkoeken kunt maken.
Vegan pannenkoeken van bananenmeel
Benodigdheden
- 1 Mengkom
- 1 mixer
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 2 eetlepels chiazaad
- 7 eetlepels water
- 100 gram bananenmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 250 milliliter plantaardige melk
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Maak de chiazaad-eieren door 2 eetlepels chiazaad en 7 eetlepels water 15 minuten te laten staan.
- Meng het bananenmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
- Schenk de plantaardige melk beetje voor beetje in de kom en mix tegelijkertijd het beslag luchtig.
- Mix de chiazaad-eieren door het beslag totdat er een romig en luchtig geheel ontstaat.
- Zet een koekenpan op het vuur en schenk olie in de pan.
- Schenk het beslag voorzichtig in de pan en maak een grote pannenkoek. Je kunt ook kleinere pannenkoekjes bakken.
- Tip: Zet het vuur niet te hoog en doe een deksel op de pan. Hierdoor krijg je de perfecte pannenkoeken.
- Kijk of de onderkant goudbruin is en keer de pannenkoek voorzichtig om. Laat de andere kant ook goudbruin worden.
- Serveer de pannenkoeken direct of bewaar bedekt in de koelkast.
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan pannenkoeken gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Veelgestelde vragen over bananenmeelpannenkoeken
Bananenmeel is gemaakt van 100% banaan, maar heeft geen zoete bananensmaak. Het meel heeft juist een nootachtige smaak, waardoor je het voor zowel hartige als zoete gerechten kunt gebruiken.
Bananenmeel is een gezonde en glutenvrije en vervanger voor bijvoorbeeld tarwebloem. Het lichaam ziet het zetmeel van bananenmeel als een vezel waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarnaast bevat deze meelsoort minder calorieën dan bijvoorbeeld amandelmeel.
Je kunt boekweitmeel, rijstemeel of tarwebloem gebruiken als vervanging. Houd er rekening mee dat de pannenkoeken een andere smaak en structuur hebben. Tarwebloem is niet glutenvrij.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie