Penne met pesto en courgette is mijn favoriete pastagerecht. Het is echter vaak nog een opgave om vegan pesto te vinden. Of ik vind alleen groene pesto die niet vegan is. Óf ik moet er veel geld voor neerleggen. Maar wist je dat het heel eenvoudig is om zelf vegan pesto te maken? Met mijn recept ben je binnen 10 minuten klaar. Je moet alleen even naar de winkel voor de ingrediënten, waaronder cashewnoten en edelgistvlokken.
Vegan pesto met cashewnoten en edelgist
Benodigdheden
- 1 foodprocessor
- 1 snijmes
Ingrediënten
- 2 handen basilicumblaadjes
- handje cashewnoten ongebrand en ongezouten
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels olijfolie bijv. extra vierge
- scheutje citroensap
- zout en peper
- optioneel: water
Bereidingswijze
- Mix de basilicumblaadjes met de cashewnoten kort in de foodprocessor.
- Hak de knoflooktenen iets fijner om hele knoflookstukken in de pesto te voorkomen.
- Stop de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
- Is het niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediënten kort door elkaar.
- Verfijn de smaak naar jou wens door te spelen met de ingrediënten.
- Serveer de vegan pesto direct met pasta of bewaar het tot 1 week in de koelkast.
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan beleg gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Veelgestelde vragen over vegan pesto maken
Pesto maak je door ingrediënten als basilicumblaadjes, cashewnoten, knoflook, edelgistvlokken, olijfolie, citroensap, zout en peper met elkaar te mixen in de foodprocessor.
Pesto is oorspronkelijk niet vegan. Traditionele pesto bevat namelijk Parmezaanse kaas, wat een dierlijk product is.
Veganistische pesto kun je maximaal 1 week in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je de pesto goed afdekt. Bijvoorbeeld in een bewaardoosje of met folie.
Je kunt basilicum vervangen door ander bladgroen. Bijvoorbeeld wortelloof of radijsblad. In het laatste geval kun je pesto van radijsblad maken.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie