Recept: vegan kurkumamuffins met pecan-crumble

vegan kurkumamuffins met pecan-crumble

Er zijn mensen die team hartig óf team zoet zijn. Ik zit ertussenin. Ik houd van crackers en brood, maar niet van speciaalkaasjes. Ik houd van gebak, maar niet míerzoete lekkernij. Daarom ben ik fan van deze vegan kurkumamuffins; ze bieden the best of both worlds. Ik eet ze graag met gemberjam en een kop kruidenthee. En weet je wat deze muffins zo lekker maakt? De crumble-topping van pecannoten. Wil je deze vegan kurkumamuffins zelf maken? Dan zit je bij This is Joan goed. Ik deel namelijk graag het recept met je in dit artikel.

Vegan kurkumamuffins met pecan-crumble

Geniet van een heerlijke zoet en hartig tussendoortje met deze vegan kurkumamuffins. Gemaakt met een fantastische crumble van pecannoten.
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
GangFeest,Snack,Tussendoortje
KeukenAmerikaans,Vegan
Trefwoordkurkuma,muffins,vegan
Aantal12 muffins

Benodigdheden

  • 1 cupcaketray voor 12 muffins
  • 1 optioneel: cupcakevormpjes
  • 2 mengkommen
  • 1 vork
  • 1 lepel

Ingrediënten

Chiazaad-ei

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 4 eetlepels water

Topping

  • ¼ cup havermout
  • ¼ cup gehakte pecannoten
  • ¼ cup stroop bijv. dadelstroop
  • 1 eetlepel olie

Beslag

  • 1 cup havermeel
  • 1 cup boekweitmeel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf kaneel
  • 2 theelepels stroop bijv. dadelstroop
  • 1 ¼ cup plantaardige melk
  • 1 geprakte banaan
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

Chiazaad-ei

  • Meng 1 eetlepel chiazaad met 4 eetlepels koud water. Laat 15 minuten staan. Dit is je ei-vervanger.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Stop eventueel cupcakevormpjes in de cupcaketray.

Topping

  • Meng de havermeel, pecannoten, stroop, olie in een mengkom. Zet opzij.

Beslag

  • Meng de havermeel, boekweitmeel, kurkuma, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een mengkom.
  • Voeg vervolgens het chiazaad-ei, stroop, plantaardige melk, banaan en olie toe.
  • Meng de ingrediënten met een vork tot een beslag.
  • Vul de cupcaketray tot ¾ met beslag. Strooi de kruimeltopping over het beslag.
  • Bak de kurkumamuffins 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Veelgestelde vragen over vegan kurkumamuffins

Waar smaken kurkumamuffins naar?

Kurkumamuffins smaken lichtzoet, nootachtig, warm en kruidig. De smaak ligt tussen zoet en hartig in.

Hoe maak ik kurkumamuffins?

Je maakt kurkumamuffins door alle benodigde ingrediënten als bloem, suiker en plantaardige melk met elkaar kort te mixen. Vervolgens schenk je het beslag in een muffinvorm en bak je de muffins af in de oven.

Hoelang kan ik kurkumamuffins bewaren?

Je kunt de kurkumamuffins maximaal één week bewaren in een afgesloten trommel of zak. Houd er rekening mee dat de houdbaarheid afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en andere invloeden. Je kunt de muffins ook maximaal een aantal weken invriezen.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

2 reacties op “Recept: vegan kurkumamuffins met pecan-crumble”

  1. Ha Lysanne, Op de Bakkersvak was kurkuma een hot item. Ze hadden er zalige koekjes en Paasbrood. Zullen we die ook een keer bakken?

    1. Oh dat klinkt wel heel lekker! Goed idee! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!