Wanneer het zomer is, staat de kas van mijn moeder vol met zelfgekweekte groente. Peultjes, sla én bolcourgette. Bol-watte? Bolcourgette, het zusje van de welbekende langwerpige courgette. Nadat mijn moeder de groente plukt, duik ik de keuken in om ze te vullen. Met mijn zelfgemaakte hummus en noten ga ik aan de slag. Wil jij deze lekkere vegan gevulde bolcourgette ook maken? Ik deel in dit artikel mijn recept met je.
Gevulde bolcourgette met hummus
Benodigdheden
- 1 bakplaat
- 1 vel bakpapier
- 1 snijmesje
- 1 eetlepel
Ingrediënten
- 4 (bol)courgettes
- 1 portie hummus zelfgemaakt of uit een bakje
- olie
- zout en peper
- handje (ongezouten) noten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
- Maak de hummus volgens het recept (zie de link ‘Tip’ hieronder). Of gebruik kant-en-klare hummus.
- Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af of snijd ‘gewone’ courgettes door de helft.
- Hol de courgettes uit door eerst voorzichtig in het lichte gedeelte van de courgette te snijden. Haal dan met een lepel het vruchtvlees uit de courgette. Let op dat je de bodem niet raakt!
- Besprenkel de binnenkant met olie, en strooi er zout en peper over.
- Leg de courgettes op de bakplaat en bak ze 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
- Hak de (ongezouten) noten in stukjes.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met hummus. Strooi de noten over de hummus.
- Bak de gevulde bolcourgettes 15 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
- Serveer direct of laat afkoelen.
Notities
Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan bijgerechten gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.
Veelgestelde vragen over gevulde bolcourgette
Een bolcourgette bereid je door de steel eraf te snijden en het vruchtvlees te verwijderen. Vervolgens vul je de courgette met een vulling naar keuze en bak je de groente in de oven of op de BBQ.
Ja, je kunt ook een ‘gewone’ langwerpige courgette gebruiken. Deze soort kun je namelijk ook uithollen en vullen met jouw favoriete vulling.
Je vult de bolcourgette met een vulling naar keuze. Bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus, couscous, rijst, aardappels of andere groente.
Je kunt gevulde bolcourgette maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.
Geef een reactie