Gezonde spirulina lemon bites voor meer energie

Spirulina citroen balletjes

Je kent het wel: het is 4 uur in de middag en je krijgt een middagdip. Tijd om te snacken! Je kunt natuurlijk een energiereep uit de automaat halen, óf je kunt zelf gezonde snacks maken. Zoals deze spirulina lemon bites die ik uit de oude receptendoos haalde. Wil je ze zelf maken? Lees dan het recept van deze raw en vegan bites in dit artikel. Ook vertel ik je wat spirulina is.

Wat is spirulina?

Spirulina is een alg met een blauwgroene kleur die van nature voorkomt in mineraalrijke meren.  Spirulina is niet giftig, wat de meeste andere blauwalgen wel zijn. Hierdoor kun je spirulina dus veilig eten.

Spirulina is een bijzonder goedje. Deze blauwalg bevat maar liefst 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. En dat is het niet alleen: de alg bevat ook omega 3, antioxidanten, eiwitten, en geeft je meer energie.

Waar komt spirulina vandaan?

Zoals ik al eerder schreef, leeft spirulina in mineraalrijke meren. Dat doet deze alg al miljoenen jaren. Tegenwoordig kun je de meeste spirulina vinden in Mexico, Centraal- en Oost-Afrika. Vandaag de dag wordt spirulina gekweekt in speciale tanks in Noord-Amerika en Azië. En verkocht als tablet of in poedervorm.

Spirulina als energiebooster

Spirulina heeft ontzettend veel eigenschappen, waaronder dat het een energiebooster is. Zelf slik ik elke dag spirulinatabletten, zodat ik extra energie heb en plantaardige eiwitten binnenkrijg. Maar je kunt spirulina ook door een smoothie gooien of door deze gezonde bites met lemon en kokos!

Recept voor spirulina lemon bites met kokos

Voor 1 grote bak vol
Bereidingstijd: 25 minuten
Nodig: foodprocessor, bord en eetlepel

Ingrediënten

  • 1/2 kopje cashewnoten
  • 1/4 kopje havermout
  • 1/4 kopje havermeel
  • 1 theelepel spirulina
  • 1/2 banaan
  • 1/2 citroen (alleen het sap)
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
  • geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Stop de cashewnoten, havermout, havermeel en spirulina in een foodprocessor. Maal de ingrediënten fijn.
  2. Voeg dan de banaan, citroensap, ahornsiroop en amandelmelk toe. Maal wederom de ingrediënten tot een smeuïge bal.
  3. Blijft het te droog? Voeg dan wat extra ongezoete amandelmelk toe.
  4. Pak vervolgens een bord en strooi er geraspte kokos in.
  5. Pak ongeveer 1 eetlepel ‘deeg’.
  6. Draai dan een balletje in je handen. En haal ‘m door de geraspte kokos.
  7. Herhaal daarna stap 5 en 6 totdat het ‘deeg’ op is.
  8. Bewaar de spirulina lemon bites in een afgesloten bakje of vries ze in.

Gebruik jij spirulina?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *